Ország-világ

2007.01.22. 15:19

Sajátos német dicséret

Sajátos dicséretben részesítette a német Süddeutsche Zeitung hétfőn a magyar válogatottat, hangoztatva, hogy a testméretek tekintetében az egyik legtoleránsabban, mégis kiválóan felépített csapat.


A tekintélyes újság bevezetőjében a Németországban is egyik legnépszerqbb labdajátékot a futballal és a kosárlabdával hasonlította össze, rámutatva, hogy a felépítés szempontjából a kézilabdázók talán a legszerencsésebb helyzetben vannak. A focisták ugyanis aligha lehetnek kövérek – írta a lap, példaként említve a brazil Ronaldót, akinek a világbajnokság idején hasán és csípőjén igencsak feszült az amúgy tetszetős válogatott mez. A 166 centiméternél alacsonyabb kosárlabdázóknak sincs sok lehetőségük a villogásra – mutatott rá a Süddeutsche Zeitung, hozzátéve, hogy mindezzel szemben a kézilabda az a sportág, amelyben valamennyi testtípusnak van esélye.
Ebből kiindulva a lap a Németországban zajló világbajnokság egyik legtoleránsabban felépített csapatának a magyart nevezte. A magyarok legismertebb játékosának tartott [namelink name="Nagy László"]t „biológiai szempontból” klasszikus kézilabdaalkatnak minősítette, kiemelve a szükséges magassággal párosuló karcsúságát, továbbá azt, hogy balkezes és felugorva akár három méter magasságba képes emelkedni.
Az Iváncsik testvéreket a lap igazi atlétáknak nevezte, megemlítve, hogy Gergőnek elsősorban a jobb, Tamásnak a bal keze erős. A Süddeutsche Zeitung szerint a magyar az a válogatott, amelyik a piknikus típusokat is a legtökéletesebben integrálta, kiemelve Gál Gyulát, akit védő aligha tud feltartóztatni, továbbá a szerbből honosított Puljezevics Nenadot, aki méreteiből fakadóan is szinte teljességgel betölti a kaput.
Puljezevics – írta végezetül az újság – a dánok elleni mérkőzés utolsó perceiben valósággal megbénította a skandinávokat. Legjobb játékosuk, Lars Christiansen – aki korábban tíz kísérletből tíz gólt szerzett – sorsdöntő pillanatban szinte megmerevedett, amikor hirtelen egy 33 éves „mackó” nézett vele farkasszemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában