Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Szolgáltató központ, üzletház, motel épül

Több mint héthektáros területen, közel húszmillió eurós beruházásból bevásárló- és szórakoztató-központ, benzinkút, motel és gyorsétterem épül Pinnye közelében, a 85-ös számú főút mentén. A központ hatszáz munkavállalónak adna elhelyezkedési lehetőséget.

C. V.

Táblák hirdetik Pinnye határában, a 85. főút mentén egy bevásárló- és szórakoztató-központ építésének tervét. A valamikori Vadvirág étteremmel szemközti oldalon, több mint héthektáros területen, közel húszmillió euróból – de magyar vállalkozók közbenjárásával – létesülhet a beruházás.
– Ötéves álmom valósul meg a Pinnye Üzletközpont létrejöttével – mondták el a Kisalföld érdeklődésére Tóth Sarolta és Boda E. György vállalkozók. – A mezőgazdasági terület átminősítése megtörtént, a tervek is készülnek, az építési munkát szeretnénk még idén – legkésőbb szeptemberben – elkezdeni.
A komplexum bevásárlóközpontnak ad otthont, megépül egy benzinkút szervizzel és autómosóval, valamint egy motel is. A központban a harminc kiskereskedelmi üzleten kívül bank, étterem, kávézók, fitneszközpont és konferenciaterem kap helyet. A főépületben pedig irodákat is kialakítanak, de az egyik élelmiszerlánc szupermarketet is nyitna a területen.
„ A beruházás méreteit mutatja – és külön öröm számomra –, hogy a központ váltott műszakkal közel hatszáz munkavállalónak ad majd állandó munkát.”
– A beruházás főként a közeli települések magyar vásárlóit célozza meg, de – a főút közelségéből adódóan – az átutazó forgalom is potenciális lehetőséget jelent. A tervek között szerepel egy öko-szennyvíztároló kialakítása is, tehát nem hagyományos csatornarendszerrel üzemelnének az épületek – tette hozzá Tóth Sarolta.
Tóth Sarolta elmondta, az elkövetkezendőkben a pénzügyi feltételek megteremtése a legnagyobb feladat. Reményeik szerint a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázati lehetőségeit is kihasználhatják. A munkahelyteremtés mellett a beruházás lehetőséget biztosít arra, hogy kis- és középvállalkozások bekapcsolódhassanak a fejlesztésbe. Az üzletközpont mintaértékű lehet arra vonatkozóan, hogy az ország más területein is hasonló jellegű beruházások megvalósulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában