Ország-világ

2007.01.03. 15:19

Táncoló talpak

A császárpingvinek hazájában, az Antarktisz közepén senki vagy, ha nem tudsz énekelni.

Ez elég rossz hír Totyinak, aki legfeljebb azzal válhatna híressé, hogy a világ legrosszabb énekese. Táncra született, méghozzá a saját ritmusára járt táncra - vagyis szteppre. A kis pingvin szülei szerint szívhez szóló dal nélkül Totyi sosem élhet boldog szerelemben. A kis pingvint kiközösítik...

rendező
: George Miller


forgatókönyvíró: George Miller, Warren Coleman, John Collee, Judy Morris
zeneszerző: John Powell
producer: George Miller, Bill Miller, Doug Mitchell

szereplő(k):
Elijah Wood (Mumble hangja)
Robin Williams (Ramón/Lovelace/Cletus hangja)
Hugh Jackman (Memphis hangja)
Nicole Kidman (Norma Jean hangja)
Brittany Murphy (Gloria hangja)
Hugo Weaving (Noah hangja)
Steve Irwin (Kev hangja)
Anthony LaPaglia (Boss Skua hangja)
Lombardo Boyar (Raul hangja)

A film sztorija

A császárpingvinek hazájában, az Antarktisz közepén senki vagy, ha nem tudsz énekelni. Ez elég rossz hír Totyinak, aki legfeljebb azzal válhatna híressé, hogy a világ legrosszabb énekese. Táncra született, méghozzá a saját saját ritmusára járt táncra - vagyis szteppre.

Totyi mamája, Norma Jean megértő, és kimondottan helyesnek tartja ezt a különös szokást, apja, Memphis szerint viszont ez a mánia nem pingvinhez méltó. Abban viszont mindketten egyetértenek, hogy szívhez szóló dal nélkül Totyi sosem élhet boldog szerelemben.

A sors fintora, hogy Totyi egyetlen barátja, Gloria közel s távol a legjobb énekes.

Totyi túlságos más - ezt elsősorban Noé, a pingvinbirodalom zord vezetője gondolja így. És ennek a véleménynek következménye is van: a kis pingvint kiközösítik.Amikor életében először távol kerül az otthonától, Totyi találkozik egy csapat olyan pingvinnel, akik nem is hasonlítanak a császárpingvinekre. A Ramon vezette csapatot lenyűgözik a kis pingvin laza tánclépései, és azonnal meg is hívják, hogy bulizzon velük. Általuk találkozik Totyi Luklásszal, a helyi guruval, aki az élet bármely kérdésére hajlandó válaszolni egy kavicsért cserébe.

Luklásszal és a új haverokkal Totyi nagy utat tesz meg, és közben néhány sorsdöntő találkozás bebizonyítja, hogy ha hű vagy önmagadhoz, meg tudod változtatni a világot. www.port.hu

Kritikák
mozinet.hu - Gyuricza Miklós

"Megnyugtatóan rövid, és helyenként határozottan szórakoztató. Karácsonyra megfelel. A gyerekek viszont lehet, hogy egy kicsit hülyének fogják nézni azokat a felnőtteket, akik azt gondolják: az emberiségbe szorult annyi jóság, hogy beszüntesse a halászatot a Déli-sark környékén, csak mert egy csapatnyi pingvin éhezik. Ezen még az újszülöttek is röhögni fognak, az tuti."
A teljes cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában