Ország-világ

2007.01.09. 15:19

Visszavonul a politikából Kupa Mihály

Nem akar részt venni „ebben a vircsaftban", visszavonul a politikából Kupa Mihály. Visszatérése akkor képzelhető el, ha egy morálisan előrehaladó országban szükség lesz a szaktudására.

Kupa Mihály nem indul a Centrum Párt elnöki posztjáért a január 27-i tisztújító kongresszuson, elege van a politikából. A pártelnök csalódottsága érthető, hiszen a négy évvel korábban elért 3,9 százalékos eredmény után 2006-ban a párt az egy százalékot sem érte el, összesen 0,4 százalékot kapott.

Esetleges visszatéréséről a televíziós műsorban elmondta: „Ha kell, majd visszajövök". Ezt később úgy pontosította: ha reális esély lesz egy „morálisan előrehaladó" országra és szükség lesz a szaktudására, akkor képzelhető el a visszatérése.

Kupa öt évig volt az általa alapított Centrum párt elnöke, és ennyi - mint mondta – „éppen elég volt". Azért vonul vissza (azaz azért nem indul újra a pártelnöki tisztért), mert felmérte, milyenek a jelenlegi politikai erőviszonyok, politikai lehetőségek. Arra a következtetésre jutott, hogy egy centrista politikának nincs esélye a mai Magyarországon.

Kupa Mihály 1991 és 1994, valamint 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő volt. 1990 decembere és 1993. február között pénzügyminiszterként tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában