Ország-világ

2007.02.27. 15:19

A sportolók Sopron hírét viszik

A XVIII. Sportgálán 25 sportágból 108 sportolót köszöntöttek az elmúlt hétvégén a Liszt-konferencia-központban. Abban biztosak lehetünk, hogy idén sem maradunk rangos és nemzetközi versenyek nélkül.

P. Horváth

A tavalyi sportgálán is úgy búcsúztunk el, ezeket az eredményeket nehéz lesz túlszárnyalni. Sportolóinknak sikerült még jobb teljesítményt hozni. Igazán impozáns év volt a 2006-os. Hosszú lenne felsorolni az eredményeket, mindazt a teljesítményt, amelyet sportolóink értek el. A legjobbakat köszöntötték az elmúlt hétvégén a XVIII. Sportgála keretében.
A megnyitón Fodor Tamás polgármester elmondta, a város a maga módján szeretné megköszönni a sportolók igazán kiváló teljesítményét. – Az eredmények a pályán dőlnek el, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg az edzésmunkáról, a sokszor verejtékes, ám kitartó felkészülésről. – folytatta a polgármester.

– A város a lehetőségeihez mérten idén is támogatja a sportéletet. A Sopron címerével ékesített nyaklánc gesztus, hiszen ilyen nyakéket kizárólag sportolók viselhetnek.
[namelink name="Rákóczi József"], a soproni sportfelügyelet vezetője a Kisalföldnek elmondta, Sopron büszke lehet sportolóira, ugyanis ezúttal 108 tehetséges versenyzőt köszönthettünk. A szervezők úgy gondolták, a gála az ünneplésről szól, így a korábbiakkal ellentétben nem a sportcentrumban, hanem a Liszt-központban tartották meg a rendezvényt. A sportolók mellett megjelentek edzők, szülők és sportbarátok egyaránt.
Hagyományosan jól szerepeltek tavaly a teniszezők, a BMX-esek, a már említett ökölvívók, a bowlingosok és a női kosárlabdázók. A négyes döntőbe ugyan nem jutottak be, de tudjuk, már az is nagy eredmény, hogy Európa élcsapatai-

val felvették a versenyt. Tavaly jelentősen feljött az íjászat. A sportágnak jót tett, hogy 2006-ban Ágfalván rendezték meg a világbajnokságot. Az már biztos, hogy idén sem maradunk világverseny nélkül. Sopron lesz majd a helyszíne az összevont terepíjász-világbajnokságnak. Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt évek egyik legeredményesebb ökölvívója ifj. [namelink name="Tóth László"]. Megtudtuk, az igazán tehetséges bokszoló tavaly juniorként második lett a felnőtt országos bajnokságon, míg a saját korcsoportját megnyerte, így bekerült a nemzeti válogatottba is. Édesapja szerint nagy esély van arra, hogy fia részt vegyen az idei világbajnokságon. Ma már elérhető közelségbe került a 2008-as olimpia is. Igaz, ehhez jó lenne megnyerni egy

Európa-bajnokságot.
A repülőmodellező Kalmár Sándor már az első sportgálákon is részt vett. Idén sem távozhatott ajándék nélkül. Demeter Zsolt ugyancsak veteránnak számít. Míg az elmúlt években kyokushin karatéban ért el szép sikereket, idén a nyakláncot a kick-boxban elért teljesítményéért kapta. A BMX-es Radosics Vilmost a sportágában az év versenyzőjévé választották meg és nem utolsósorban az Euróba-bajnokságon az előkelő ötödik helyezést szerezte meg. Az elmúlt években keveset hallottunk a triatlonista Maróti Vilmosról. Nos, sportágat váltott, jelenleg duatlonban szerepel eredményesen. Arra még nem volt példa, hogy a Soproni Atlétikai Club versenyzői nyerték volna a felnőtt 4x100-as váltót. Tavaly ez is megtörtént.
Idén lesz húszéves a bowling-

sport Sopronban. Ifj. Kocsis Tamás a serdülő korosztályban aranyérmes lett, míg a felnőtt párost Skobrics Zoltán és Lacsik Krisztián nyerte meg. Csupán néhány éve jelentek meg városunkban a szinkronúszók. Nem sokat tétlenkedtek, ugyanis tavaly mindjárt két országos bajnoki aranyérmet is szereztek. Essen még néhány szó az ökölvívásról. Némedi Csilla második lett az országos versenyen. A

fiatal versenyző nagy jövő előtt áll. A jó szereplésre meg is van az esély, hiszen édesapja, a híres és közismert bunyós Némedi Imre annak idején az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában