Ország-világ

2007.02.15. 15:19

Bírságfizetés a tanácsadó biztosításából?

A soproni önkormányzat írásban szólította fel a város egyik korábbi közbeszerzési eljárásának budapesti tanácsadóját, hogy felelősségbiztosítása alapján térítse meg a közbeszerzési döntőbizottság által kirótt kilencmillió forintos bírságot.

G. M.

Dr. Dobos József jegyző a kilencmillió forintos bírsággal végződött, még az előző ciklusban lezajlott közbeszerzési eljárással összefüggésben új hírrel szolgált a Kisalföldnek. Mint ismeretes, a tévéműsorok készítésére, rádió, újság, valamint internetportál kialakítására és működtetésére kiírt közbeszerzési pályázatot hirdetmény közzététele nélkül, tárgyalásos eljárásként folytatta le a korábbi városvezetés. Ezt szankcionálta a közbeszerzési tanács döntőbizottsága 9 millió forintos bírsággal, amelyet be is fizetett az önkormányzat. A döntőbizottság személlyel szemben nem szabott ki bírságot, mivel személyi felelősség nem volt megállapítható.
– Mivel a közbeszerzési eljárásban egy külső, hivatásos közbeszerzési tanácsadó is közreműködött, írásban szólítottuk fel a szakértőt, hogy közbeszerzési felelősségbiztosítása alapján 15 napon belül térítse meg a város kárát.
A témára a későbbiek során visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában