Ország-világ

2007.02.27. 15:19

Edző nélkül készül

Az ország egyik legjobb női hegyikerékpárosát igazolta le a soproni KTM Sport Club. Simon Emese tagja a bő olimpiai keretnek is. Tréner híján saját magát készíti fel a versenyekre.

botár lászló

hegyikerékpár

A soproni KTM Sport Club új versenyzője, Simon Emese az olimpiai távon, cross country szakágban a Magyar Kupa-sorozatban és a bajnokságban egyaránt második lett, maratonon viszont mindkettőt megnyerte. A kiváló mountain bike versenyző elmondta: hét évig a fővárosi Józsefhegyi SE-ben sportolt. Két éve igazolt a Csömöri SC-be. Utóbbi klub szponzort váltott és az új támogató nem „favorizálja” a női szakágat. A soproni klubnál viszont nagy szeretettel fogadták, éreztették vele: szükség van rá, számítanak a tudására.
„ Tagja vagyok az olimpiai keretnek, de reálisan nézve nagyon kevés esélyem van kijutni az ötkarikás játékokra. Összesen csupán harminc versenyző indulhat Pekingben, borzasztó nehéz a kvalifikáció. Ráadásul a fő versenytávom a maratoni, azt jobban szeretem és eredményesebb is vagyok ezen a távon.”
Nos, a soproniak új női versenyzője ebben a szakágban a világranglistán a roppant előkelő 28. helyen áll. Mint mondta, továbbra is Budapesten marad. Már csak azért is, mert végzős hallgató a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Amióta oda jár, minden évben kiérdemelte a Jó tanuló, jó sportoló-díjat.
Érdekes módon Simon Emesének nincs külön saját edzője, lényegében saját magát készíti fel a versenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában