Ország-világ

2007.02.22. 15:19

Jön a harmadik kötet

<SPAN class=fekete11>Néhány hónapja, a második kötetmegjelenése után azt ígértük olvasóinknak, elkészítjük a Kisalföld nagy édességkönyvét.</SPAN>

Olvasóink beküldött receptjeiből a négy mesterszakács, [namelink name="Pető István"], [namelink name="Suga Péter"], Edvi László, Sátor László segítségével már összeállítottuk a Kisalföld receptjei harmadik kötetét.

Ismét eltelt egy fél év és még mindig tucatszám érkeznek a receptek szerkesztőségünkbe. Hihetetlen, de már másfél évvel ezelőtt indítottuk el a Kisalföld Bizalmasan mellékletének receptversenyét, bízva abban, hogy az egy évig tartó „verseny" végén az olvasók által beküldött receptekből a mesterszakácsok által elkészített ételek gyűjteménye áll össze. Akkor még legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy az egy év két sikeres szakácskönyvet hoz, és nincs megállás a 365. nap után... Önök, kedves olvasóink, nagyon kitartóan küldték levélben, e-mailben, sőt, nemegyszer személyesen átadva a sok otthoni finomság leírását, mindenki gyűjtötte a család legjobb, legfinomabb és legrégibb receptjét, amikből a mesterszakácsok hónapról hónapra alig győztek válogatni. A szerkesztőségben dolgozó kollégákat sok esetben kedves háziasszonyok kóstolóba hozott süteményei ejtették ámulatba, ezzel nálunk is kezdetét vette a receptek csereberéje. Az eltelt közel másfél év alatt több mint 2700 recept érkezett, mindegyiket felvettük a versenybe, ám fájdalmunkra mindegyik könyv szerkesztésénél több finomság maradt ki, mint amennyi végül bekerült. Mennyi finom étel, mennyi lelkes háziúr és háziasszony, mennyi kedves, vidám vagy megható levél! Ezeket mind önöktől kaptuk, így a siker az önöké is. Lehetséges, hogy véget sem ér a Kisalföld szakácskönyvsorozata?


Néhány hónapja, a második kötetmegjelenése után azt ígértük olvasóinknak, elkészítjük a Kisalföld nagy édességkönyvét. A négy mesterszakács, [namelink name="Pető István"], [namelink name="Suga Péter"], Edvi László, Sátor László ismét kitett magáért, nehezen ugyan, de kiválasztottak több mint száz finomságot a könyvbe kerülő receptek közül, és elkészítették őket. A most még gyönyörűbb és étvágygerjesztőbb képekkel illusztrált édességkönyv várhatóan március elejétől már megrendelhető lesz. Az első és második kötetnél is vastagabb szakácskönyvben több mint háromszáz újabb recept lát majd napvilágot. Édes és sós sütemények, fagylaltok, parfék és torták kerültek a válogatásba. Az első és második kötet eddig csak a megyében több mint 32.000-es darabszámban fogyott el, és olvasóink megrendelése nyomán mindig újabb és újabb kiadást kellett kinyomatnunk azokból is. Azok az olvasóink, akik szeretik a süteményeket, akár elkészíteni, akár csak megenni, már készülhetnek! Márciustól a harmadik kötet megrendelőszelvényét is megtalálják az újságban! Sőt, aki még nem rendelt az első és második kötetből, pótolhatja azok vásárlását is. Megrendelőszelvényünkön most jelölhetik, ha szeretnének az első vagy a második kötetből, előfizetőink most még kedvező áron juthatnak hozzá a szakácskönyvekhez. Kérjük, legyenek türelemmel és márciusig ne telefonáljanak a harmadik kötetért. Ígérjük, húsvétra már a Kisalföld receptjei III.-ból süthetnek családjuknak. Addig is ajánlunk néhány finomságot a készülő kötetünkből, amit már most kipróbálhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában