Ország-világ

2007.02.13. 15:19

Klub Next fiataloknak

A helyi és környékbeli fiatalok kezdeményezésére a napokban alakult meg a Klub Next Mosonmagyaróvár elnevezésű szervezet. Beke Károly, a Klub Next Mosonmagyaróvár elnöke elmondta: a klub egy olyan kezdeményezés helyi, illetve környékbeli fiatalok vezetésével, amely hiányzik a mai magyar társadalomból. Programjaikat a közép- és felsőoktatásból kiveszőfélben lévő közösségi élményteremtés köré csoportosították, személyiségfejlesztés, kultúra és közélet egyaránt szerepel a tematikában. Önképző köri jelleggel vagy külső előadóval olyan ismeretek megszerzésére tesznek kísérletet, melyekhez más működő formákban nem juthatnak a fiatalok. Változatos programjaik között bárki találhat kedvére valót a házibulitól a borkóstolásig, a filmklubtól a politikai vitaestig, az önismereti csoporttól a kötetlen beszélgetésekig. A klub szellemiségére a progresszivitás, a tolerancia, a szolidaritás, a tudás mint érték tisztelete, az esélyte remtés igénye jellemző.


A klub programjai több típusba szerveződnek. Laza közéleti programjaikkal elsősorban a fiatal korosztály politika iránti érdeklődését kívánják serkenteni. Programjaik kialakításánál arra törekednek, hogy lehetőleg minden eszme teret kapjon, minél több vélemény elhangozhasson. A tájékozódást meghívott előadók, illetve vitaestek segítik. A klubról és programjairól érdeklődni lehet a 20/252-9472-es telefonszámon, a [email protected] e-mail címen, részletek a www.klubnext.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában