Ország-világ

2007.02.26. 15:19

Simor Andrást támogatták

Simor András jegybankelnöki jelölését döntő többséggel támogatta az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi, valamint Gazdasági Bizottsága hétfői együttes ülésén. Az elnökjelölt a meghallgatáson arról beszélt, az alacsony infláció kedvező a gazdasági növekedésnek és kijelentette: elengedhetetlennek tartja a konvergenciaprogramban megfogalmazott célok elérését és az euró magyarországi bevezetését.


Per augusztus 20. miatt

Az augusztus 20-i tűzijáték sérültjei 6,2 millió forintos kártérítést követelnek az államtól, a Fővárosi Bíróság legkorábban április végére tűzheti ki az első tárgyalási napot. A polgári kártérítési pert az augusztus 20-i vihar négy áldozatának hozzátartozói, valamint a viharban kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedettek indították a Miniszterelnöki Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a tűzijátékot szervező Nexus Reklámügynökség Kft. és a rakétákat fellövő Absolut Pyro Kft. ellen

AB: semmis a nyolcnapos tilalom

Az Alkotmánybíróság (AB) hétfőn megsemmisítette a választási eljárásról szóló törvény azon rendelkezését, amely tiltotta a szavazást megelőző nyolcadik naptól a szavazás befejezéséig a közvélemény-kutatási eredmények nyilvánosságra hozatalát. A testület álláspontja szerint ezekre az információkra a kampánycsendre vonatkozó szabályok lesznek irányadóak. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában