Ország-világ

2007.03.08. 15:19

Beiktatták a parancsnokot

Ünnepélyes keretek között iktatták be tegnap a soproni tqzoltóság új parancsnokát, Csuka Zsoltot. Az őrnagy emellett átvette a parancsnoki sisakot, így is jelképezve, hogy formálisan is ő lett a vezető.

P. H. L.

A soproni tqzoltóság teljes állománya, a megyei katasztrófavédelmi igazgató, Pesztenleher Lajos ezredes, az előző parancsnok, Kovács János alezredes, Sopron polgármestere, Fodor Tamás, valamint a társszervek vezetőinek részvételével állománygyqlést tartottak tegnap a városházán. A legfőbb apropó az volt, hogy március 1-től Csuka Zsoltot nevezte ki a közgyqlés a tqzoltóság parancsnokává.
Az ünnepségen elhangzott, az őrnagy nem csupán az állomány vezetését vette át, hanem tagja lett a védelmi bizottságnak is, így mintegy 100 ezer lakos tqzvédelméért, tqzmegelőzéséért is felel. Böröcz István alezredes, a korábbi megbízott vezető adta át Csuka Zsoltnak a parancsnoki sisakot. Ezzel is jelképezve elkötelezettségét az élet- és kármentésért. Mint elhangzott, a megyében a soproni tqzoltóságon a legeredményesebb a tqzmegelőzési tevékenység. Az új parancsnok a jövőben erősítené a továbbképzést, az állomány oktatását.
Az állománygyqlés keretében a tízéves szolgálati jel elismerést vehette át Markó József, illetve [namelink name="Nagy István"]. Gottlieb Gyula tqzoltót pedig főtörzsőrmesterré léptették elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában