Ország-világ

2007.03.01. 15:19

Félezer új pálya épülhet

Elnökségi ülést tartottak tegnap az MLSZ-ben. Ezen többek közt elhangzott, még idén hazánkban játszhat a Barcelona labdarúgócsapata, s várhatóan megszqnik a ligabajnokság.

Szeitz Tibor

Labdarúgás

Horváth Cs. Attila elnökségi tag, a megyei szövetség elnöke is jelen volt a tegnapi ülésen.
„ Ezentúl új szponzor támogatja a szövetséget, ezen belül a magyar labdarúgást – mondta el érdeklődésünkre a sportvezető.

– A Nike és az MLSZ megállapodását egyébként majd csak március 19-én, egy nagyszabású rendezvényen jelentik be. Az új támogató nagyságrendekkel jobb feltételeket biztosít elődjénél.”
A reméltnél sokkal nagyobb érdeklődés jellemezte az MLSZ pályalétesítő programját.
„ Minden elképzelést felülmúlt a szövetség új kezdeményezése, az úgynevezett OLLÉ-program. Ötven, jó esetben száz közötti jelentkezést vártunk, ehelyett kettőszázötven önkormányzat adott be pályázatot, vagyis közel ötszáz mqfüves, világítással ellátott pálya építése kezdődhet el s fejeződhet be 2008-ig hazánkban. Egy tizenkilencmilliárdos projektről van – a pályázatok számát illetően Győr-Moson-Sopron megye az élbolyba tartozik –, amelyben tizenöt éves futamidő alatt kell az önkormányzatoknak visszafizetniük a felvett hitelt. A sikeren felbuzdulva további pályázati lehetőségeken törjük a fejünket, szeretnénk kiterjeszteni a lehetőségeket öltözők felépítésére is. A programot Joseph Blatter, az UEFA elnöke javaslatára valószínqleg kiemelt projektként veszik át a kelet-európai szövetségek.”
Hamarosan új edzőközpontot hoz létre a szövetség. Ehhez Telki önkormányzata 600 millió forint értékben biztosít helyszínt.
„ Több füves, mqfüves pályával, sportcsarnokkal Európa legkorszerqbb technikai és edzőcentruma épülhet meg hamarosan. Az 1,8 milliárd forintnyi beruházást a remek lobbinak köszönhetően csaknem egymilliárddal segíti a FIFA és az UEFA. Ötszázmilliót pályázatok útján, a fennmaradó részt támogatók segítségével lehet előteremteni.”
Változás történt a női válogatott élén.
„ Az eddigi szövetségi edző Telek Andrást Vágó Attila váltja. Együttmqködési megállapodás született a német és a spanyol labdarúgó-szövetséggel, valószínq idén hazánkban lép pályára a Barcelona labdarúgócsapata. Várhatóan meg-

szqnik a ligabajnokság. Az élvonalbeli tartalékcsapatok ősztől az NB III-as bajnokságokban szerepelhetnek. Végül az ülésen mutatták be a ProZone elemzőrendszert, amely nagy segítsége lehet a hazai szakembereknek is. A módszerrel a nemrégiben lejátszott Anglia–Magyarország mérkőzés kétezer-hétszáz eseményét nyolc kameraállásból rögzítették.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában