Ország-világ

2007.03.09. 15:19

Ferihegyre érkeznek ma az óceánjárók

Ma délután érkezik haza – Budapestre, a Ferihegyi repülőtérre – az Atlanti-óceánt átevező páros, Pálos Andrea és Rakonczai Gábor, Tqzhangya névre elkeresztelt hajójuk pedig áprilisban.

P. H. L.

Az elmúlt csütörtöki kikötésük óta erőt gyqjtött és pihent Antigua szigetén a két fiatal. Ötvenkét küzdelmes nap után ők az első magyarok, akiknek saját készítésq hajójukkal sikerült átevezniük az Atlanti-óceánt.
A soproni Alkalmazott Mqvészeti Intézet két hallgatójának embert próbáló útjáról a Kisalföld számolt be elsőként. (Legutóbb március 2-án, Szárazföldön az óceán meghódítói, 1. és 3. oldal.) A két fiatal ma délután érkezik meg Budapestre, a Ferihegyi repülőtérre. A megérkezésnél lapunk is jelen lesz, így első kézből számolhatunk be élményeikről, küzdelmes útjukról és további terveikről.
A Tqzhangyára keresztelt evezős konténerben várhatóan áprilisban érkezik meg Budapestre. A feladók dolgát nehezítette, hogy a közelmúltban a térségben a hajózási társaságok alkalmazottjai sztrájkoltak, így nem kis nehézség árán sikerült megoldani a hazaszállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában