Ország-világ

2007.03.04. 15:19

Marx nélkül Károly

Folytatás az 1. oldalról.

Méhes Á.


A munkacsoport tagja lett Papp Gyula történelemtanár, Thullner István helytörténész, Beregszászi Balázs levéltáros, dr. Kocsis Sándor, a városvédQ egyesület elnöke, Hujber Zoltán a környezetvédQ egyesület képviselQjeként, Tuba László, a Mosonmagyaróvár Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Vida István történelemtanár. A csoport javaslatait a történeti névtan és helytörténet elvei szerint, név szerinti szavazással tette meg.
[namelink name="Nagy István"] alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: az igazgatási és ügyrendi bizottság napokban tartott ülésén foglalkozott a javaslatokkal. Úgy határoztak, hogy az elsQ ütemben három utca átnevezését terjesztik a testület elé. Ezzel elkerülhetQ lesz a zsúfoltság az okmányirodában, és az érintett lakóknak kevesebb kellemetlenséggel jár irataik cseréje.
Az elsQ fázisban, még a tavasz folyamán a Marx Károly, a Frankel Leó és a Kállai Éva utca nevének megváltoztatására kerül sor. A munkacsoport új névként a Károly, a Szekeres Richárd, illetve a Gulyás Lajos utcát javasolta.
Az alpolgármester hangsúlyozta: tisztában vannak azzal, hogy az átnevezés az érintett lakóknak kellemetlenségekkel jár. Az önkormányzat ezért mindent megtesz az okmánycserék zökkenQmentes lebonyolítása érdekében. Emellett természetesen az átírás nem kerül pénzükbe. Az érintett utcában élQket lakossági fórumokon tájékoztatják majd az okmánycserék menetérQl. A Marx Károly utcában 1069, a Frankel Leó utcában 49, míg a Kállai Éva utcában 412 lakót érint a változás. A tervek szerint a testületi döntés után az okmányiroda soron kívül péntek délután és szombaton áll majd az érintett lakók rendelkezésére. Ekkor több ablaknál, nagyobb létszámmal intézik majd kizárólag ezeket az okmánycseréket. Az érintett lakóknak a lakcímkártya mellett a forgalmi engedélyt és a vállalkozói igazolványt is illetékmentesen kicserélik. Az igazgatási osztály emellett írásban értesít a változásról minden közszolgáltatót és intézményt. Íg y senkinek sem kell félnie például amiatt, hogy a postás nem találja majd meg.
A bizottság javaslatot tett továbbá az Április 4., Bardócz Béla, Engels Frigyes, HatárQr, Hámán Kató, MezQ Imre, Petz György, Sallai Imre, Ságvári Endre, Schönherz Zoltán utcák, valamint a Frankel Leó úti lakótelep nevének megváltoztatásra is. Ezek átnevezésérQl a késQbbiekben, több ütemben dönt majd a képviselQ-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában