Ország-világ

2007.03.01. 15:19

Merész fehérneműk

<SPAN class=fekete11>Szíria világviszonylatban elsõ helyen áll a merész nõi fehérnemûk gyártásában és expor tálásában. </SPAN>

A tollal és strasszal díszített melltartók, villogó fényekkel csábossá tett harisnyatartók, a mellbimbóknál kilyukasztott bodyk, szatén szeméremövek, csipkés fűzők, lamétangák dús fantáziáról tanúskodnak. Szíriában ez az iparág ezeréves hagyományra tekint vissza. Damaszkuszba, amelyet a selyemút keresztezett, bőven áradt a finom kelme, a selyem, a szatén. Malu Halasza szíriai írónő, aki társszerzője volt A szíriai női fehérnemű titkos élete című könyvnek, elmondta, hogy az ország mai lányai, asszonyai is szívesen viselik ezeket a holmikat a mindent elrejtő hosszú ruha alatt, de ez nem a modernség jele. Nagyon konzervatív családok készítik és a vevőkörből nem hiányoznak a szigorú iszlám elveket vallók sem. Az írónő véleménye, hogy olyan szexuálisan nyitott társadalmakban, mint a nyugatiak, nincs szükség ilyen erotikus alsóneműre. Éppen a konzervatív kultúra az, amely létrehozta ezt a divatot, amely megköveteli például azt is, hogy a menyasszony kelengyéjében nem kevesebb mint 30 komplett garnitúra legyen belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában