Ország-világ

2007.03.09. 15:19

Mindenkivel egyeztettek

Hosszas előkészítő munka, többfordulós tárgyalás, az érintettek igényeinek figyelembevétele előzte meg a büdzsé elkészítését – állítja a csornai önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke.

H. J.

Kiss Ottó (Fidesz), a csornai önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke nem ért egyet Papp Imre (MSZP) és Abdai Imre (SZDSZ) önkormányzati képviselők lapunkban is megjelent (Kisalföld, 2007. március 5. és 7.), a város költségvetését érintő véleményével.
Elmondása szerint hosszas előkészítés, többfordulós tárgyalás, az érintettek meghallgatása, igényeiknek figyelembevétele előzte meg a büdzsé elkészítését.
– Természetesen mi lennénk a legboldogabbak, ha minden igényt kielégíthetnénk, sőt, e feletti fejlesztésekre is futná – jelentette ki a bizottsági elnök. – De tudomásul kell venni, hogy a kormányzati intézkedések és az infláció hátrányosan befolyásolják az önkormányzatok, így Csorna költségvetését is. – Megtehetnénk persze, hogy növeljük a bevételeinket, például új adók kivetésével vagy drasztikus emeléssel – mint ahogy azt a korábbi önkormányzat is tette a 600 százalékos kommunálisadó-emeléssel –, de ez ellenkezne elveinkkel. Ezért szerepelt az első intézkedéseink között, hogy ezt az adófajtát harmadával csökkentettük – tette hozzá Kiss Ottó, aki megjegyezte: nem igaz Papp Imre azon állítása sem, hogy nem fogadtak be ellenzéki módosító javaslatot. A Margit Kórház segítésére vonatkozó másfél millió forintos szocialista javaslat viszont nem oldja meg az intézmény anyagi gondját, mivel az intézmény korábban kétszázmilliós adósságot halmozott fel. Szerinte az a felvetés is hamis, hogy nem támogatják a civil szervezeteket, hiszen idén több mint 2,6 millió forint szerepel a költségvetésben erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában