Ország-világ

2007.03.07. 15:19

Osztrák vendégek a pedagógiai karon

Az ausztriai St. Pöltenből, a Benedek Elek Pedagógiai Kar osztrák társintézményéből 25 óvodapedagógus- és 20 szociálpedagógus-hallgatóból álló delegáció érkezik egynapos szakmai útra a kar Magyar, Idegen Nyelvi és Nemzetiségi Intézetébe ma délelőtt. A soproni kar német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatóit és oktatóit tavaly szeptemberben fogadta az osztrák fél. A viszontlátogatás célja a kar óvodapedagógus- és szociálpedagógus-képzésének alaposabb megismerése. Az egynapos szakmai programban szerepel a Lewinsky Anna Gyakorló Óvoda látogatása, hospitálás német nemzetiségi gyermekcsoportban, valamint az Ausztriából érkező szociálpedagógusok számára a Sopron és környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ megtekintése. Délután a vendégek megismerkednek az egyetem történetével és a botanikus kerttel. A két intézmény az utóbbi években fqzte szorosabbra kapcsolatát, melynek eredményeként várhatólag lehetőség nyílik a kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató német nemzetiségi hallgatók szakmai gyakorlatának, illetve részképzésének letöltésére is Ausztriában.


Az erdőgazdálkodás

szolgálatában


A NYME Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpontja konferenciát szervez az erdőgazdálkodás hatékony szakmai, mqszaki és képzési támogatása érdekében március 8-án, csütörtökön 9 órakor a Dr. Káldy József Erdőgépfejlesztő Központ épületében (Sopron, Bánfalvi út 14.). Részletes információk és jelentkezési lap letölthető az Erfaret honlapjáról: http:// ret.nyme.hu.

AMI-s hallgatók

a dizájnkiállításon


„ Madeinwesthungary” címmel a NYME Alkalmazott Mqvészeti Intézetének hallgatói is bemutatkoznak a március 8–11. között Budapesten, a Mqcsarnokban rendezendő Lakástrend & Design 2007 kiállításon. A formatervező tárlat és installáció tervezői és kiállítói: Balogh Vera, Imre Eszter, Imrik Erika, Kós Eszter, Gönczi Dániel, Juhos Lehel és [namelink name="Kovács György"]. A szakmai programban az AMI bemutatkozására március 9-én, pénteken 13 órakor kerül sor. Részletek és az AMI legfrissebb információi a http:// www.ami.nyme.hu/hu/aktual/aktual.html linken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában