Ország-világ

2007.03.17. 15:19

Természetgyógyászati elsősegélyvonal

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület irodája eddig is számos témában – mint például biogazdálkodás, környezetkímélő háztartás – tart ingyenes tanácsadást. Mostantól egészségügyi problémák természetgyógyászati megoldásához is kérhetnek segítséget az érdeklődők az egyesület telefonszámán, minden hétköznap délután fél háromtól fél négyig.

Benke Éva

Hársné Unger Klára szakgyógyszerész-természetgyógyász huszonhat éve foglalkozik gyógynövényekkel, és tíz éve, hogy közelebbi kapcsolatba került a homeopátia mqvészetével. Jó ideje leendő gyógyszertári asszisztenseknek tanít gyógynövénytant az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben.
– Sopronban hamarosan megszqnik ez az iskola. Egyrészt tudtam, hogy hiányozni fog a tanítás, másrészt a patikában, ahol dolgozom, nincs idő minden hozzám fordulóval hosszasan beszélgetni, segítséget nyújtani. Így, mivel én is tagja vagyok a Castanea Környezetvédelmi Egyesületnek, arra gondoltam, hogy bekapcsolódom az ott már mqködő ingyenes tanácsadásokba – meséli Hársné Unger Klára, aki minden hétköznap délután fél háromtól fél négyig várja az egészségügyi, természetgyógyászati kérdésekkel hozzá fordulók hívását a 788-904-es telefonszámon.
– Egy gyógy- és fqszernövény-termesztő és ismertető tanfolyamot is indítunk, hogy az emberek megismerjék és megtanulják használni ezeket a növényeket. A jövő szombaton induló képzés, ami egy rügytúrával veszi kezdetét, novemberig tart majd.
A tanfolyamról és az egyesület munkájáról bővebb információt az egyesület honlapján (www.castanea.hu), illetve a fenti telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában