Ország-világ

2007.03.11. 15:19

Terrorfenyegetés Németországnak és Ausztriának

Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter vezetésével egész vasárnap ülésezett Berlinben az a válságstáb, amely a hét végén Németországhoz és Ausztriához intézett terrorfenyegetések nyomán kialakult helyzetet tanulmányozta. Előbb egy kevéssé ismert iraki fegyveres csoport fenyegetőzött azzal, hogy kivégez két német túszt &#150; egy 61 éves német asszonyt és 20 esztendős fiát &#150;, amennyiben Berlin nem vonja ki csapatait tíz napon belül Afganisztánból. Egy másik vi- <br > </br>deoüzenetben egy arabul beszélő férfi arra figyelmeztette Németországot és Ausztriát: vonják ki katonáikat Afganisztánból, ellenkező esetben különböző célpontok elleni támadásokkal kell számolniuk.


Emlékmq a madridi merényletek áldozatainak

I. János Károly spanyol király avatta fel vasárnap az Atocha madridi pályaudvar mellett azt az emlékmqvet, amelyet a 2004. március 11-i merényletek áldozatainak tiszteletére emeltek. A 11 méter magas, hengeres kupola formájú, üveglapokból álló áttetsző emlékmq felavatásán jelen volt José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfő, valamint az áldozatok hozzátartozói. Az emlékmq megkoszorúzását háromperces csend követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában