Ország-világ

2007.03.20. 15:19

Tízezres tüntetés a rábafüzesi határnál

Tízezres tüntetésen vettek részt szombaton a szentgotthárdiak a rábafüzesi határátkelőnél, nemzetközi környezetvédelmi szervezetekkel összefogva.

Tízezres tüntetésen vettek részt szombaton a szentgotthárdiak a rábafüzesi határátkelőnél, nemzetközi környezetvédelmi szervezetekkel összefogva – adta hírül lapunknak Lakat Judit, a Zöld Demokraták Szövetségének szóvivője. A Pro Natura St. Gotthard nevű civil szervezet vezetésével a tüntetők az osztrák Begas Kraftwerk GmbH által tervezett, évi 200 ezer tonna kapacitású szemétégető megépítése, valamint a Rába folyó és a Lappincs patak folyamatos szennyezése ellen tiltakoztak. A megmozduláson a European Greens, a  szlovén Zeleni, az osztrák Die Grüne és a magyar Zöld Demokraták Szövetsége is részt vett. Reuter György, a Zöld Demokraták Szövetségének megyei elnöke felszólalásában a győri veszélyeshulladék-égető példájára hivatkozva figyelmeztette a szentgotthárdiakat, ne engedjék megépíteni az égetőművet. A megyeszékhelyen ugyanis tíz év alatt folyamatosan a kapacitásbővítés ellen kellett fellépni, miközben a bezárás lehetősége szóba sem kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában