Ország-világ

2007.04.27. 16:19

Kóka véget vetne a korrupciónak az egészségügyben

Az SZDSZ elnöke kijelentette, véget kell vetni a korrupciónak az egészségügyben, amikor százezreket kérnek orvosok olyan műtétekért, amit az állami infrastruktúrában végeznek el, és aminek költségeit eközben az adófizetők finanszírozzák.

"Eszemben sincs a koalíciót felrúgni, alternatív utakat keresni, amikor végre megkezdtünk egy folyamatot, amit 17 éve még elkezdeni sem mert senki" – mondta a Klubrádió Kontra című műsorában Kóka János.

A reformfolyamatról azt mondta Kóka János: azért kell magunkat ostorozni, hogy ne ürüljön ki az elhatározott menetrend, hogy az első 11 hónap – döntően mennyiségi jellegű megszorításai – megijesszék a nagyobbik kormánypárti frakciót, hogy nem szabad ilyen gyorsan haladni. "Ha most megállnánk, ha nem lennénk nagyon határozottak, akkor mit sem ért az elmúlt 11 hónap összes nehéz döntése" – mondta az SZDSZ elnöke.

A Fővárosi Közgyűlésben ma történt koalíciós vita kapcsán azt mondta: két külön párt kormányoz együtt. A programban egyetértenek, és abban sincs vita: szeretnének egy nagyon világos menetrendet, hogy a reformok lépéseit mikor teszik meg. "Az egészségbiztosító rendszer reformját nem szabad tovább halogatni szeptembernél, a halogató technika megölheti a reformot" – jelentette ki. Szerinte nincs egysége a szocialista pártban ezen a téren.

Kóka János úgy látja, az MSZP-ben vannak, akik értik és előremennének a mások a rosszul értelmezett társadalmi békesség szempontja szerint értékelik a helyzetet, és ha nem csináljuk meg, akkor lesz béke. Kóka János szerint akkor nem béke, hanem összeomlás lesz. Egyúttal kifejezte reményét, hogy sikeres egyeztetések után lehetséges lesz kompromisszumot kötni, például az egészségbiztosítói rendszer terén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában