Ország-világ

2007.05.18. 16:19

A jegygyűrű

A gyűrű kör alakja a végtelenre és az örökkévalóságra utal, zártsága pedig a kapcsolódásra, a kötődésre egy másik emberhez.

Nincs is esküvő jegygyűrű nélkül, ebben mindannyian egyetértünk, de hogy milyen is legyen ez az ősi jelkép, abban már különbözik a véleményünk. Nagyanyáink idejében nem bonyolították túl a dolgot, szinte kivétel nélkül mindenkinek egyforma arany karikagyűrű került az ujjára. Ma viszont olyan bőséges a piac kínálata, hogy könnyen zavarba jöhetünk, sőt, meg is futamodhatunk, ha nem siet egy szakember a segítségünkre. Az első és legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy milyen anyagból készüljön ez a nagyon fontos ékszer.

A titán, mint a jövő anyaga, ma már népszerű az ékszerkészítők körében. A jegyespárok is nagyon kedvelik, mert extrakönnyű, hőálló, bőrbarát és nagyon időtálló, kemény fém. Még a legmaróbb sav sem hagyhat nyomot rajta. Aki ezt az anyagot választja, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de egész életében – vagy amíg a házasság tart – kellemes viselet lesz.

(Folytatjuk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában