Ország-világ

2007.05.22. 16:19

Amikor a szemét dalra fakad

Szeméten játszik egy nápolyi zenekar a környezetvédelem jegyében, mármint szeméthangszereken: háztartási hulladékokat szólaltat meg, vagy alakít át sajátos hangszerré.

A Capone Bungt Bangt nevű együttes kezdetben Campania tartomány szemétgyűjtő kampányában vállalt aktív szerepet, mivel vezetője, Maurizio Capone eltökélt környezetvédő.

A szemétgyűjtés közben azonban rájöttek, hogy a szétdobált bödönök, fémdobozok, műanyagpalackok, irodaszer-hulladékok, de még az üres joghurtos poharak, a szalámirudakat összefogó gumik, a fagylaltos dobozok is alkalmasak remek hangok kicsalogatására.

„Hangszereiket" szeméttelepen, kukákban és az utcán gyűjtik, és a bőség zavarával küzdenek, mivel a Nápoly székhelyű tartomány naponta 7200 tonna szemetet produkál.

Maurizio szerint „kettős küldetésük van": egyfelől – mint a Panorama című olasz hetilapnak elmondta –, kihívást intéznek a zenei közeg merevsége ellen, másrészt pedig szeretnék felhívni a helyzetet a tragikus környezeti helyzetre azzal, hogy példát mutatnak a háztartási szemét egyik lehetséges újrafelhasználására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában