Ország-világ

2007.05.23. 16:19

Hagyja otthon a tűsarkút!

A legtöbben párjukkal, barátaikkal utaznak. Valóban szórakoztatóbb a városnézés, a tengerparti sziesztázás társaságban, ám az a tény, hogy nincs útitárs, egy nőnek se szegje kedvét! Óvatosabbnak kell lenni, s érdemes az utazásra felkészülni. Ennyiben áll a nagy titok.

Az egyedül utazó nőknek nem kell rettegniük csak azért, mert egymaguk kelnek útra. Érdemes azonban óvatosnak és előrelátónak lenni. Utazás előtt írják fel a választott ország magyar nagykövetségének elérhetőségeit, bármikor jól jöhet. A barátaival ossza meg utazásának állomásait, rendszeresen jelentkezzen SMS-ben vagy e-mailben. Ha kiválasztotta az úti célt, tájékozódjon az adott ország vallásáról, kulturális szokásairól, gasztronómiájáról. Legyen tisztelettudó: ha egy templomba nem léphet be fedetlen vállakkal és fejjel, vegyen fel pulóvert, kössön a fejére kendőt. Az iszlám országokban a hosszú nadrág vagy szoknya és magasan záródó, hosszú ujjú blúz viselete ajánlott. Ne keresse a bajt, tartsa tiszteletben a szokásokat!

Legyen magabiztos! A határozottnak mutatkozó emberekbe ritkábban kötnek bele. Ha mégis bajba kerül, nem árt, ha az adott ország nyelvén tud segítségért kiabálni. Ha erre senki nem mozdítja a füle botját sem, kiáltsa azt, hogy „tűz van"! Remélhetőleg ekkor már odafigyelnek.
Mivel az övtáskából kitűnik, hogy az ember turista, értékeit inkább hordja a zsebében. Akadnak olyan nők, akik a pénzüket a melltartójukba vagy a zoknijukba rejtik – akár ez is jó megoldás lehet. A keleti bazárokban csatlakozzon bátran más nőkhöz. Ha azt a látszatot kelti, hogy társasággal van, nem tekintik szabad prédának. A vizslató tekintetek elől bújjon napszemüveg mögé. Így az ön szemét nem látják, de ön bárkit feltűnés nélkül megnézhet anélkül, hogy szemkontaktusba kerülne vele.

Hagyja otthon a miniszoknyát és a tűsarkút – utóbbi egész napra kényelmetlen viselet. Viseljen homokszínű, fehér, barna, zöld ruhákat. A halásznadrág, a póló és egy bőrszandál kiváló városnézéshez és túrázáshoz is. Amennyiben városnézésre vágyik, csatlakozzon egy turistacsoporthoz! Így rengeteg helyre eljuthat, ugyanakkor ismerkedhet is.

Az egyedül utazó nők kerüljék a kihalt, veszélyes negyedeket, főleg sötétedés után! Ha mégis ilyen helyre téved, inkább hívjon taxit, és áldozzon rá némi pénzt, hogy biztonságban visszajusson a szállására. Éjszaka kerülje a bárokat és a kétes lebujokat! Bátran kérjen tanácsot a szálloda vagy a közeli boltok női alkalmazottaitól, ha vacsorázni szeretne! Ők biztosan tudni fogják, melyek azok a helyek, ahol egyedülálló nők zaklatás nélkül elkölthetik a vacsorájukat. Ha a szállodában találkozik egy szimpatikus párral, nővel, javasolja, hogy vacsorázzanak együtt! Ebből akár még további közös programok is kialakulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában