Ország-világ

2007.05.17. 16:19

Megerőszakoló rendőrök: azonosítva

Felfüggesztették azt az öt rendőrt, akik a gyanú szerint megerőszakolták a Hooligans együttes gitárosának barátnőjét. A rendőrök a Rendészeti Biztonsági Szolgálat állományába tartoznak, a parancsnok azonnal fegyelmit indíttatott ellenük. Zsanett negyven rendőr közül ismerte fel támadóit.

Sikerrel járt a csütörtöki felismertetés a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, a két hete megerőszakolt fiatal nő negyven rendőr közül kiválasztotta azt az ötöt, akik közúti ellenőrzésre leintették a Múzeum körúton. Az MTV Híradójának értesülése szerint csütörtök este hallgattják ki a Rendészeti Biztonsági Szolgálat állományába tartozó férfiakat.

A rendőröket ötös csoportokban mutatták meg az áldozatnak. Zsanett kiválasztotta azt is, aki - a gyanúsítás szerint - szemérem elleni erőszakot követett el vele szemben.

Dobozi József dandártábornok, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) parancsnoka megerősítette az MTI-nek a Magyar Televízió híradójának információját. Dobozi József azt is megerősítette, hogy mind az öt rendőr a REBISZ állományába tartozik, és megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy részt vettek a 21 éves lány szexuális bántalmazásában.

A parancsnok az öt rendőrt azonnal felfüggesztette beosztásából, és fegyelmi eljárást kezdeményezett velük szemben. "Mélységesen elítéli a teljes állomány, hogy kollégáink ilyen gyalázatos cselekményt elkövettek" - jelentette ki a tábornok, hozzátéve, az azonosításban a REBISZ bevetési parancsnoksága is részt vett.

A Hooligans gitárosának barátnőjét két hete, péntek este erőszakolták meg. Zsanett épp hazafelé tartott amikor megállították. Először megfenyegették, hogy elvehetik a jogosítványát, amiért nincs bekötve a biztonsági öve. Majd mivel a nő nem volt hajlandó kenőpénzt adni, azt mondták, be kell vinni vérvizsgálatra, hogy ellenőrizzék fogyasztott-e tudatmódosító szereket. Beszálltak a rendőrautóba, de csak egy sötét mellékutcáig jutottak, ahol ketten közösülésre kényszerítették.

A kihallgatások még tartanak, a Havaria Press hírügynökség információi szerint az érintettek arra hivatkoznak, hogy a nő maga ajánlkozott fel. Az ügyészség később dönt arról, hogy kit vesz őrizetbe a gyanúsítottak közül.

(Index)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában