Ország-világ

2007.05.09. 16:19

Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az Il Ferro

Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán. A szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, másolt személyigazolványok is vannak. A kidobott papírokat a Híradó stábja találta meg egy interjú után.

Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán. A szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, másolt személyigazolványok is vannak. A kidobott papírokat a Híradó stábja találta meg egy interjú után. A szomszéd telepen működik ugyanis az autókat matricázó cég, amelyiknek szintén nem fizet az Il Ferro. Már milliókkal tartoznak, ezért felszámolást kértek az ellenük.

Múlt héten szó szerint teljesen kipucolták az Il Ferro cég budapesti irodáját. A nagy sietségben valószínűleg nem maradt idejük, hogy az ügyfelekkel kötött szerződéseket elvigyék.

Miután megszűnt a cég, több ezer hivatalos dokumentumot és szerződést raktak ki a fal mellé. Minden szerződés tartalmazza a felek részletes adatait is. Tehát: adóazonosító jelét, személyi igazolvány számát, pontos címét és telefonszámát, illetve a kocsik adatait is, sőt több száz olyan papírt is talált a Híradó stábja, amelyeken fénymásolva van a személyi igazolvány, az adóazonosító kártya, a jogosítvány.

Az Il Ferro irodái mellett működött az a nyomdász cég, amelyik felmatricázta az autókat. A cég vezetője felszámolási eljárást indított, mert az Il Ferro csaknem 8 millió forinttal tartozik nekik.

Közvetlenül az interjú után érkeztek a rendőrök a helyszínre. A BRFK nyomozói megtalálták azokat az átutalási szelvényeket, amelyeket már nem küldött el az Il Ferro az ügyfeleknek. A helyszínelők lefoglalták az udvaron heverő több ezer oldal dokumentumot. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz. Az Il Ferro hónapok óta több mint 7 ezer ügyfelének nem fizeti a megígért részleteket, az okozott kár pedig meghaladhatja az 1 milliárd forintot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában