Ország-világ

2007.05.06. 16:19

Új játszóterek a vakációra

Győr Tóth Gyula Korszerq játszóterek épülnek Győrben ez évben, az ötből négyet már a vakáció kezdetén birtokba vehetnek a gyerekek. Az uniós szabványnak megfelelő játszókertek 50 millió forintba kerülnek majd, s jövőre újabb négyet épít a város.

A városi játszótéri program több éve zajlik Győrben, lényege, hogy 2008. december 31-ig a játszótereket felül kell vizsgálni, megfelelnek-e az uniós szabványnak.
– Azokat, amelyek nem felelnek meg, meg kell szüntetni, vagy kicserélni, illetve átalakítani. A program részeként épült meg már eddig hat szabványos játszótér Győrben – mondta el a Kisalföldnek elöljáróban [namelink name="Kovács Barnabás"], a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Kiderült: további szabványos játszóterek építésére 50 millió forint van elkülönítve a győri költségvetésben, amit a közgyqlés a múlt csütörtökön elfogadott.
– Ennek a pénznek a felhasználásával öt játszótéri együttest kell létrehozni Győrben. Ezek városrészekhez kötődnek, így Ménfőcsanakon a Bezerédj-kastélynál, Nádorvárosban a Bem téren, Újvárosban a Dankó Pista téren, valamint Gyárvárosban a Stadion utca térségében és Marcalvárosban a Bioligetben lesz egy-egy új, korszerq játszótér – részletezte [namelink name="Kovács Barnabás"].
A játszótereket a Komszol saját beruházásban építi meg az önkormányzati forrásból.
– A programot úgy szeretnénk lebonyolítani, hogy a nyári iskolai szünet kezdetekor már használhatók lehetnek a játszóterek, egy kivétellel. Amíg a többi helyen van játszótér, azokat csak át kell építeni, addig a Dankó Pista téren jelenleg nincs, annak létrehozásához be kell szerezni a hatósági engedélyeket. Szeptemberre valószínq, hogy elkészülünk vele – tudtuk meg. Az igazgató fontosnak tartja, hogy a program idén megvalósul, s ezzel már csak négy olyan városrész lesz Győrben, ahol nem tudnak elérhető közelségben játszóteret kínálni. Ezeket a program szerint jövőre tervezik megépíteni. Így a szabványosítás 2008 végére befejeződhet a városban.
A játszóterek szabványosítása 2008 végére

befejeződhet a megyeszékhelyen.
Ménfőcsanakon, Nádorvárosban, Újvárosban, Gyárvárosban és Marcalvárosban épülhet egy-egy új játszótér.
Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában