Ország-világ

2007.06.26. 16:19

A brit hadiflotta ellenzi a topless plakátokat

A brit királyi hadiflotta figyelmeztette a tengerészeket: helyteleníti, hogy szolgálati helyükön, szállásukon gyéren öltözött leányzók képeit rakják a falakra.

A The Sun című brit bulvárlap, amelynek híres „harmadik oldala" nap mint nap ilyen képeket közöl, kiásta a csatabárdot. Első lépésként elküldött a portsmouthi tengerészeti bázisra két leányzót, akik „Mentsétek meg harmadik oldalunkat" feliratokat lengetve léptek akcióba. A lapban is bemutatták őket, tengerészsapkában, toplessben.

A The Sun naponta 3,2 millió példányban fogy el, csaknem 8 millió ember olvassa. Népszerű a középosztály tagjai között is, orvosok, tanárok, menedzserek, hivatalnokok olvassák, egyes felmérések szerint kétszer annyian, mint a hagyományőrző The Timest – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A „harmadik oldalt" 1970-ben találta ki az akkori lapigazgató. Rupert Murdoch sajtócézárnak, aki egy évvel korábban vásárolta meg az adósságokkal sújtott lapot, kezdetben nem tetszett az ötlet. Amikor azonban hat hónap alatt az eladott példányok száma 1,5 millióról 2,1 millióra emelkedett, már nem voltak kifogásai.

Közben a „harmadik oldal" is változott. A soros fotó alatt korábban csak a modell méretei szerepeltek. Ma „news in briefs" (rövid hírek, de a brief bugyit is jelent) cím alatt a leány négysoros véleménye olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában