Ország-világ

2007.06.22. 16:19

Csak semmi politika

Három férfi, egy holland, egy francia és egy amerikai vendégmunkásként dolgoznak Szaúd-Arábiában. Egyik nap a rendőrség ellenőrzi az autójukat és mindhármuknál találnak egy-egy üveg alkoholt. Mivel az alkohol ...

Három férfi, egy holland, egy francia és egy amerikai vendégmunkásként dolgoznak Szaúd-Arábiában. Egyik nap a rendőrség ellenőrzi az autójukat és mindhármuknál találnak egy-egy üveg alkoholt. Mivel az alkohol szigorúan tilos az országban, ezért mindegyiküket halálra ítélik. Ám ekkor akcióba lépnek ügyvédeik, és sikerül a büntetést fejenként 20 botütésre mérsékelniük. Eljön az ítélet-végrehajtás napja. A büntetést felügyelő sejk így szól hozzájuk:

– Ma jó napotok van, hitetlenek! A második feleségem ma ünnepli a születésnapját, ezért a botozás megkezdése előtt kívánhattok valamit!
Elővezetik a hollandot, aki így szól:

– Én azt kérem, hogy a botozás előtt kössetek a hátamra egy párnát!
Így is lesz, azonban a tizedik botütés után szétszakad a párna, így a másik tíz ütés már a holland hátát éri. Miután elvonszolják a vérző, jajveszékelő áldozatot, előlép a francia:

– Én azt kívánom, hogy kössetek a hátamra két párnát.
Így is lesz, ám a két párna is szétmegy a 15. ütés után. Harmadszorra előlép az amerikai. A sejk így szól hozzá:

– Hatalmas a te országod, régi szövetségesünk, ám a törvény az törvény. Viszont a jó kapcsolatra való tekintettel neked megengedem, hogy kettőt kívánhass.

– Elsőnek azt kívánom, hogy ne 20, hanem 100 botütést mérjetek rám – mondja az amerikai.

– Nagyon bátor vagy! – mondja elismerően a sejk.

– Másodszorra pedig azt kívánom – mondja az amerikai –, hogy kössétek a hátamra a franciát!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában