Ország-világ

2007.06.04. 16:19

Dönthetnek a hivatásosok a nyugdíjazásuk feltételeiről

A kormány olyan törvénymódosítást készít elő, amely szerint a nyugdíjjogosult hivatásos állományúak dönthetnének, hogy a nyugdíjba vonulásukkor aktuális, vagy a 2006. decemberi feltételek mellett vonulnak-e nyugdíjba. Erről Gyurcsány Ferenc kormányfő beszélt, amikor beiktatta Bencze József új országos rendőrfőkapitányt.

A miniszterelnök azt mondta: a kormány arra készül, hogy olyan módosító rendelkezést kezdeményez, amely alapján a nyugdíjba vonuló hivatásos állományúak választhatnak, hogy melyik nyugdíjszabály alapján mennek nyugdíjba.

Mint mondta, "nagyon-nagyon kívánatosnak" tartja, hogy a kitűnő, nehezen pótolható, 20-25 év szolgálati viszonnyal rendelkező hivatásosok maradjanak a testületnél és ne menjenek nyugdíjba.
Ne legyen az a választási kényszer, hogy hűséges maradok a szakmámhoz, a testülethez, a hivatásomhoz, vagy pár ezer vagy tízezer forint elvesztésétől való félelemben inkább már most nyugdíjba megyek, még akkor is, hogyha én is szeretnék maradni és a testületnek is szüksége van rám" - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: azt gondolja, ez az új szabály egyaránt figyelembe veszi a testület érdekét és a nyugdíjhoz közeledő, vagy nyugdíjjogosult testületi tagok érdekét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában