Ország-világ

2007.06.13. 16:19

Elhunyt Tóvizi Ilona

Életének 67. évében váratlanul elhunyt Tóvizi Ilona, a Győri Nemzeti Színház társulatának örökös tagja.

Hosszú és sikeres pályafutása alatt egyetlen alkalommal sem hiányzott az előadásokról, a kórusból. A sors iróniája, hogy a színházi évad utolsó napján ment el örökre.

Igazi színházi ember volt, szívvel-lélekkel vett részt az előadásokon, örömmel énekelte szerepeit. Akik közelről ismerték kedves lényét, egybehangzóan mondják, hogy jó volt vele dolgozni, beszélgetni, mert mindig derű áradt személyiségéből. Egyéni tónusú hangja volt, szép színű szopránnal áldotta meg a sors.

A kórusmunkát is tisztelte, de igazán szép sikereket ért el operettek és operák szerepeiben is.

Emlékezetes alakítása volt Bizet Carmenjében Mercedes, Mascagni Parasztbecsületében Lola szerepe, Nino Rota Florentin kalapjában Champigny bárónő, Puccini A köpeny c. operájában Szarka néni, Verdi Traviata c. operájában sikerrel énekelte Annina és Flóra szerepét is. Sokan szívesen emlékeznek még a tíz évvel ezelőtti operabemutatóra is, Vujicsics Éjfél c. művében Manyi néniként nyújtott emlékezeteset.

A Győri Nemzeti Színház Tóvizi Ilonát saját halottjának tekinti.
Családtagjai, barátai, művésztársai és tisztelői június 15-én, pénteken 14 órakor a győri köztemető új ravatalozójából kísérik el utolsó földi útjára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában