Ország-világ

2007.06.21. 16:19

Horváth: mintaértékű a szegedi kórházak összeolvadása

Mintaértékű megoldásnak nevezte az egészségügyi miniszter azt, hogy Szegeden a városi kórházat, a rendelőintézetet és a klinikákat egy egységes intézménnyé vonnák össze.

A szegedi egészségügyi integráció kiváló megoldás arra, hogy hatékonyabban működjön a kórház és az egyetemi klinika, s ezzel a szétaprózott rendszer fenntartása helyett a betegellátásra lehessen fordítani a forrásokat – mondta az egészségügyi tárca vezetője sajtótájékoztatóján.

Az egészségügy fejlesztésére a következő hét évben összesen 400 milliárd forint jut, ebből 270 milliárd szolgál majd központi infrastrukturális fejlesztésekre. Ennek 10 százalékát szeretné elnyerni a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egy új klinikai tömb kialakítására, ahová összevonnák az akut ellátásokat – tudatta a politikus, hozzátéve, hogy az első pályázatokat már a harmadik negyedévben kiírják.

[namelink name="Botka László"] (MSZP) polgármester elmondta, a szegedi közgyűlés július 5-én dönt arról, hogy a városi kórház és rendelőintézet működtetését az önkormányzat átadja az egyetemnek; az SZTE szenátusa pedig már július 2-án szavaz az integrációról. Ha mindkét testület elfogadja a tervezetet, a szegedi betegellátás október 1-jétől egységes rendszerben működik majd – közölte a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában