Ország-világ

2007.07.19. 16:19

Divat lesz a lyukas zokni?

Lyukas zokni kapható a tokiói szupermarketekben: az új termék elsősorban üzletemberek és sorkatonák körében népszerű.

A lyukas zokni korántsem selejtes termék, hanem divatcikk, amelyet a kormány hozott divatba energiatakarékossági célból. A hatóságok immár harmadik nyáron rendelték el, hogy az állami  intézményekben és vállalatoknál 28 fokra állítsák be a  légkondicionáló berendezéseket, és erre szólítják fel a nem állami  cégeket is.  

A széleken akkurátusan eldolgozott lyukak a talp felső felén  találhatók. A boltosok szerint a vevők dicsérik az új terméket,  mondván, „jól szellőzik" és általában kellemes viselet. A nyakkendőmentes kormánykampány első évében, 2005-ben a japánok  annyira nekivetkőztek az energiamegtakarításnak, hogy végül 240 ezer  lakás egyhavi energiaszükségletét sikerült megspórolniuk  nyáron a  visszafogottabb légkondicionálással: állami hivatalokban és a  vállalatoknál a nyakkendő-mentesítés és ingnyakkigombolás 70 millió  kilowattóra megtakarítást eredményezett. Az intézkedés nem aratott  osztatlan sikert azonban a nyakkendőárusok körében. Lehet, hogy  most a stoppolófagyárosokra jár majd rá a rúd?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában