Ország-világ

2007.07.03. 16:19

ELTE: 105 ezer forint lesz a tandíj az alapképzésben

Az ELTE-n is 105 ezer forintot kell fizetniük a szeptembertől tanulmányaikat megkezdő diákoknak, a szenátus előző napi döntéséről az intézmény közleményben tájékoztatta az MTI-t.

 Korábban sajtóhírek arról szóltak, hogy az ELTE-n nem a központilag javasolt 105 ezer, hanem 111 ezer forint lenne a fizetendő képzési hozzájárulás alapképzésben. A szenátus a "2007 szeptemberében hallgatói jogviszonyt létesítő államilag támogatott alapképzésben részt vevő hallgatókra vonatkozóan a képzési hozzájárulás éves mértékét egységesen 105.000 Ft-ban, a képzési hozzájárulás fizetése alóli mentesség mértékét ugyanezen hallgatókra vonatkozóan 0 százalékban állapította meg" - olvasható a közleményben.

Egyúttal a szenátus felkérte az oktatási rektor-helyettest, hogy az egyetemi hallgatói önkormányzattal együttműködve találjon megoldást a hallgatók legjobban teljesítő 5 százaléka számára a képzési hozzájárulás visszatérítésére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában