Ország-világ

2007.07.03. 16:19

Nők és vezetéstechnika

A Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete „nőnapot" szervezett nemrég a mogyoródi Hungaroringen.

A résztvevők a Mercedes-Benz A osztályban átélték a modellben található biztonságtechnikai felszerelések hatását a különböző tesztpályákon. Mint köztudott, a női vezetők óvatosabbak és megfontoltabbak, kevésbé „bevállalósak", mint a férfiak, ezért kevesebb balesetet is okoznak.

Ennek ellenére a szükség esetén gyors haladást, a váratlan kikerülő manővereket vagy a rossz látási viszonyok közötti, illetve csúszós úton is biztonságos közlekedést gyakorolni mindenkinek – így a szebbik nem tagjainak is – hasznos elfoglaltság. Hiszen a jól begyakorolt fogások – amelyek gyakran ellentétesek az első reflexből érkező reakciókkal – adott esetben életet menthetnek vagy súlyos sérüléstől óvhatnak meg. Ez összhangban áll a biztonságfilozófiával, amely négy pillér – biztonságos haladás, vészhelyzet esetén automatikus beavatkozások, baleset esetén biztonságos védelem és tulajdonvédelem – köré épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában