Ország-világ

2007.08.01. 16:19

Bevált stresszoldók

Miért tartják a sportot stresszoldónak? Mert a mozgás lehetővé teszi, hogy oldódjunk, kifejezzük magunkat és kiteljesedjünk.

Sport

Miért tartják a sportot stresszoldónak? Mert a mozgás lehetővé teszi, hogy oldódjunk, kifejezzük magunkat és kiteljesedjünk. Megtanít uralkodni az energiáink felett és irányítani azokat egy cél érdekében. Lehetővé teszi, hogy felépítsük magunkat és teljesítményünkön keresztül nagyobb önbizalmat szerezzünk. Kapcsolatot teremt másokkal a csapatsportokban, megadja a szolidaritás tapasztalatát, mely elengedhetetlen az erőszakos indíttatások kézben tartásához. A sportversengés a belső feszültség feletti egyre nagyobb uralom.

Mosolyogj!

A jókedv, a nevetés valóban gyógyító hatású. A jóízű nevetés kedvezően hat a testre és lélekre, akárcsak a szívből jövő mosoly. A nevetés egészségre gyakorolt jótékony hatását az orvostudományban is egyre többen felismerik és alkalmazzák. A gyermekkórházakba látogató bohócdoktorok is „nevetésterápiával" igyekeznek elősegíteni a mielőbbi gyógyulást. A nevetés ugyanis serkenti a vérkeringést, az agy oxigénellátását, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású. Napi néhány perces önfeledt nevetés vagy akár szívből jövő mosoly bizonyítottan jobb kedvre hangol, szellemileg egészségesebbé, kiegyensúlyozottabbá tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában