Ország-világ

2007.08.09. 16:19

Lakópark-építési láz Szentesen

Szentes - Szentesen két lakópark épülhet egyidejűleg. Az egyik a hékédi városrészben, a másik Alsóréten. A két területen 160 családi házas telket alakítottak ki, valamint van 8 hatlakásos társasház és 15 sorház építésére alkalmas telek. Ha mindkét terv megvalósul, akkor 20-30 évre megoldódhatnak a lakásgondok Szentesen.

Járatlan utat kezdett el kitaposni Szentesen Bubor Zoltán, a BGM ügyvezetője, aki négy évvel ezelőtt határozta el, hogy lakóparkot építtet a hékédi városrészben. A saját költségén kellett elkészíttetnie Hékéd részletes szabályozási tervét annak érdekében, hogy elkezdődhessen a jelentős beruházás. Lényeges változás: már kialakították a telkeket, ezeknek a telekkönyvi bejegyzése most van folyamatban. Az ügyvezető lapunknak elmondta: azt tervezi, hogy az idén a hékédi lakóparkban öt házat húznának fel a jelenleg legkorszerűbbnek számító hőszigetelt falazóblokkokból. A földszintes házak 80-120 négyzetméter alapterületűek lesznek, és kert is tartozik hozzájuk.

A sok hadakozás után Bubor akkor tud majd igazán örülni, ha a 45 hektáros területen elkészül a mintának szánt öt épület. Sokat vár egyébként a képviselő-testület szeptemberi ülésétől, mert akkor kiderül: számíthat-e a város támogatására. Ez az infrastrukturális beruházáshoz kell, hiszen pályázati forrásra főleg önkormányzatok számíthatnak. Ősztől egyébként csak a lakópark ügyeivel kíván foglalkozni a vállalkozó, aki érdeklődésünkre elárulta: a családjával ő is odaköltözik.

Időközben jelentkezett egy fővárosi befektetőcsoport, amelyik a Csongrádi út mellett, Alsóréten akar lakóparkot kialakítani. – Nekik könnyű volt, én már kitapostam az utat – fogalmazott Bubor Zoltán arra utalva, hogy Szentesen eddig még nem volt ilyen kezdeményezés. A szentesi vállalkozó nem látott konkurenciát a pesti társaságban, megegyezésre törekedett. – Ha megosztjuk a vevőket, akkor mindketten meghalunk – fogalmazott. Inkább megállapodott a két tulajdonosi csoport abban, hogy a hékédi és az alsóréti lakópark kivitelezését együtt bonyolítják.

Az ügyvezető azt vallja: ha közösen jelentkeznek az építőknél és a szállítóknál, akkor nagyobb kedvezményt tudnak kiharcolni. Elképzelések szerint a két lakóparkot egyidejűleg építenék. Ha mindkét terv megvalósul, akkor Bubor szerint 20-30 évre megoldódnak a lakásgondok Szentesen. A két területen egyébként 160 családi házas telket alakítottak ki, valamint van 8 hatlakásos társasház és 15 sorház építésére alkalmas telek. A hékédi lakóparkba terveznek még további 80-120 kis alapterületű kertes lakást, kifejezetten nyugdíjasoknak. Itt kialakítanak majd sétányt, horgásztavat és közösségi épületet is. Ide az ország minden tájáról, sőt külföldről is várják a lakók jelentkezését.

Balázsi Irén

Forrás:
www.delmagyar.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában