Ország-világ

2007.08.22. 16:19

Sajátos asszonybosszú

Eric Clapton és George Harrison barátsága legendás volt zenészkörökben. Pedig két nő is volt életükben, akik szétszakíthatták őket.

Clapton szerelme George első felesége, Patti Boyd iránt közismert volt, arra azonban csak most derült fény, hogy a „Lassúkezű" későbbi párja, Lory Del Santo olasz modell és tv-s személyiség éppen Harrisont választotta, hogy „bosszút álljon" Claptonon.

Az eset 1991-ben történt, amikor a két nagy muzsikus együtt turnézott Japánban. Ericet elkísérte Lory is, de kapcsolatukat addigra már örökre megmérgezte egy néhány évvel korábbi tragédia: közös gyermekük, Connor kiesett New York-i, 54. emeleti lakásuk ablakából. Ezt egyikük sem tudta feldolgozni, az asszony szerint onnantól kezdte Clapton teljesen bezárkózott, a zenébe menekült – így született meg a Tears in Heaven című dala. Harrison kapóra jött neki, mert Lory tudta: George a szíve mélyén még mindig fájlalta, hogy legjobb cimborája szerette el feleségét. Lory és George végül egy hirosimai szállodában jöttek össze titokban. Az olasz hölgy szerint három napig tartó randevúik nem csupán szexből álltak, hanem Harrison megpróbálta a lelkét is felszabadítani, miközben mint a keleti filozófiák és gyógymódok ismerője, lábmasszázzsal is enyhítette fájdalmát. „Harrison valószínűleg bosszút akart állni és én is. Aztán gondoskodás lett belőle. Még arra is figyelt, hogy eszem-e" – emlékezett Lory Del Santo a La Repubblica című lapnak adott interjúban. Clapton nem vett észre semmit és a rövid románcnak hamar vége lett. Lory és George soha többé nem találkoztak.

Lory Del Santo jól időzítette vallomását: a héten jelenik meg ugyanis Nagy-Britanniában Patti Boyd önéletrajza, amelynek már a címe, Wonderful Today árulkodik arról, hogy a Cream egykori gitárosához fűződő viharos kapcsolata is terítékre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában