Ország-világ

2007.08.07. 16:19

'Szigetelő' szegediek

Szegedieket keresünk a Szigeten, tudni akarjuk, mit szeretnek és mit nem a fesztiválban.

Gonda Zsuzsa

Szegedieket keresünk a Szigeten, tudni akarjuk, mit szeretnek és mit nem a fesztiválban. A 27 éves Szekeres László a barátjával sátrazik; a tömeget, a vegyes társaságot és a karaokét említi a pozitívumok között. Az ételek és az italok árával azonban nincs kibékülve – talán igaza is van. Egy deciliter szénsavas üdítő 60, egy deci rostos üdítő 90, egy deci folyóbor 90, öt deci, azaz egy korsó csapolt Arany Ászok 320 forintba kerül. Egy korsó Dreher pedig 380-ba. Pohár nincs.

Megindult a szigetes népvándorlás. Fotó: MTI

Megindult a szigetes népvándorlás. Fotó: MTI

A 19 éves Tóth Árpád is drágállja a szigeti életet, az viszont tetszik neki, hogy egész nap van mit csinálni. Van „kérdezősködős" sátor, vagyis ahol kérdőíveket tölthet ki, és ha úgy dönt, meg is nősülhet. A fiú, aki negyedik alkalommal sátorozik a Szigeten, elmesélte, hogy egyszer a barátaival jött, akik néhány korsó sör után a „tűcsere" feliratot „fűcserének" olvasták, azt hitték, a rossz minőségűt jobbra cserélhetik. De tévedtek.

Árpáddal ma már ilyesmi nem fordulhat elő – a barátnőjével érkezett. Szerettek volna egy hetet „szigetelni", de nem tudták kifizetni a hetijegy árát, ezért csak három napig maradnak. Unatkozni nem fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában