Ország-világ

2007.10.16. 16:19

A jó házasság titka

A jó házasság egyik feltétele, hogy tudatosan mérjük fel, mit vállalunk a másikkal. Ennek pedig az az alapja, hogy elég ismeretünk legyen róla. Tudjuk, milyen, amikor fáradt és ideges, milyen, amikor lelkes és felszabadult, amikor szomorú vagy elkeseredett, milyen, amikor elszánt vagy haragos, hogyan veszekszik, hogyan érvel, hogyan békül ki, mit szeret és mit nem, mit tart fontosnak, mire vágyik és még hosszan sorolhatnám.

 Legyünk tisztában azzal, hogy nagy vonalakban mire számíthatunk. Ugyanígy mérjük fel azt is, hogy mire van igénye, mit vár tőlünk. Hogyan fog kinézni a közös életünk? Az életet nem lehet rózsaszín ködben leélni, nem lehet hosszan együtt élni valakivel, akit nem ismerünk igazán. Alapvető, hogy előbb-utóbb megismerjük egymást jó és rossz tulajdonságainkkal együtt. A hibák felfedezése szükségszerű és bizonyos mértékű kiábrándulást okozhat. Fontos lenne, hogy elfogadjuk egymást erősségeinkkel és gyengeségeinkkel együtt. Tanuljuk meg értékelni a másikban a jót, elnézni a rosszat és tanuljunk meg hálásnak lenni az elfogadásért, amit a másiktól kapunk.

Takarítás lépésről lépésre» A világ egyik legfejlődőképesebb szolgáltatási ága a takarítás: a takarítóipar berlini szakvásárát 14 ezer látogató kereste fel. Magyarországról csak egy kiállító érkezett, de a hazai ágazat is biztatóan fejlődik. Idén jelent meg az első tankönyv Takarítás lépésről lépésre címmel. Egy 2002-es felmérés szerint nálunk háromezer takarítóipari cég működött. Zömük kisvállalkozás, csupán egy százalék tekinthető nagyobb cégnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában