Ország-világ

2007.10.12. 16:19

Nem kap kártérítést az olaszliszkai gyanúsított

Első fokon elutasította a bíróság azt a keresetet, amelyben százmillió forint nem vagyoni kártérítés és egymilliárd forint közérdekű bírság kiszabását indítványozta az olaszliszkai gyilkosság egyik gyanúsítottja, mert az ügyészség és a bíróság több esetben a lincselés szót használta a bűncselekménnyel kapcsolatban.

"A személyhez fűződő jog megsértése és kártérítés megfizetése iránti perben" a felperes, az olaszliszkai tragédia egyik gyanúsítottja keresetét elutasította a bíróság - részletezte Szabó József, hozzátéve, hogy a gyanúsított két bíró és két ügyész ellen nyújtott be keresetet.

A szóvivő azt is közölte, hogy sem a felperes, sem az alperesek nem jelentek meg a tárgyaláson, így a rendelkezésre álló dokumentumok alapján döntött a bíróság. Mint mondta, az ítélet nem jogerős, a kézhez vételétől számított 15 napon belül fellebbezhetnek a döntés ellen.

A bírósági procedúra egyébként szeptember 20-án annak ellenére kezdődött el, hogy július végén a gyanúsított ügyvédje azt a tájékoztatást adta, ügyfele visszavonta a keresetet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október 15-én agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban nyolc gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba. Az ügy nyomozását a rendőrség lezárta, az iratokat már az ügyészség vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában