Ország-világ

2007.10.02. 16:19

Szülésre készülődés

Havi 4 alkalommal – hetente egyszer csütörtökön – 4x4 órás, szülésfelkészítő tanfolyam kezdődik az Élet-Jel Egyesület szervezésében előadásokkal, beszélgetéssel, filmvetítésekkel, sok hasznos információval, gyakorlatokkal a 25. hetüket betöltő várandósok számára.

A résztvevők ráhangolódnak az előttük álló eseményekre, a szülés rejtélyes és csodálatos világára, megtanulnak bízni testük működésében és a szülés erejében. A programot a Vereniging Samen Bevallen Holland Szülésfelkészítő Társaság módszere alapján állították össze, ami egy Magyarországon még új szemléletmódot hoz a szülésfelkészítésbe. Az információk átadása és a testi történések ismertetése mellett a gyakorlatokra, az ösztönösségre, a belső folyamatokkal való együttműködésre helyezi a hangsúlyt. A témák közül néhány: Hogyan hatnak az érzelmek, a hormonok és a környezet a szülés folyamatára? Mi segíti, mi gátolja a szülést? Szülőpozíciós gyakorlatok. Szabaduljunk meg a félelmektől! Szülési fájdalom: mit kezdjünk vele? Relaxációs gyakorlatok. Milyen számomra az ideális szülés? Honnan fogom tudni, hogy elkezdődött? Hogyan lehet sikeres a szoptatás? Kapcsolat a babával. Szülési praktikák: gyógynövények, illóolajok, masszázs. Szülés után – igény szerint – még egy találkozót szánnak a szülésélmény feldolgozására is. A legközelebb induló tanfolyam időpontja: október 4., 16 óra. A helyszín Győrújbarát, Fő u. 40/1., Élet-Jel Egyesület. Jelentkezés és információ: Auxner Beánál a 20/428-6747-es telefonszámon, e-mail: [email protected].

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában