Ország-világ

2007.10.24. 13:58

Van már gyanúsítottja az ételízesítő-hamisítási ügynek

Van már gyanúsítottja az ételízesítő-hamisítási ügynek. A vámosok október közepén, egy Zsana melletti tanyán fedezték fel az illegális ételízesítő csomagoló és gyártó üzemet.

Az október 12-i házkutatás óta több bejelentés is érkezett, még az elmúlt néhány napban is, hogy több helyen láttak gyanús vegetát. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai most a bejelentéseket ellenőrzik.

Sípos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a gyanúsított szerepét még tisztázni kell. Egyelőre nem tudni, hogy továbbadta, vagy gyártotta is a hamisított ételízesítőt. Az ügyben most rossz minőségű termék forgalomba hozatala és áru hamis megjelölése miatt nyomoznak.

A Független Hírügynökség információi szerint a gyanúsított annak a tanyának a tulajdonosa, ahol a vámosok a házkutatáskor a hamisított árut - 300 kilónyi alapanyagot - lefoglalták.

Október 12.-e óta több lakossági bejelentés is érkezett a hamisított vegetáról. Ezek ellenőrzésekor nem találtak kifogásolható ételízesítőt. A napokban is több bejelentést kaptak a vámosok, legfőképpen Pest megyéből. Ezeket most vizsgálják. A felderítés nehéz, mert gyakran nem boltokról, hanem illegális árusokról szólnak a jelzések. Ezek az emberek kapualjban, udvarban, vagy éppen a fészerükből árulnak, de nem mindig lehet tettenérni őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában