Ország-világ

2007.11.28. 08:11

200 milliárdos fejlesztési csomagról dönt ma a kormány

Kétszázmilliárd forintos fejlesztési csomagról dönt szerdán a kormány - írja a Népszabadság.

A részben uniós pénzekből jutna a tervek szerint a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely területén lévő romok befedésére, és megkezdődhet a Koronázó templom födémjének rekonstruálása. A Városház tér és a Fő utca díszvilágítást illetve hang-fény játékot kap a tervek szerint a megyeszékhelyen. Ugyancsak felújítják a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalat és a közbülső állomásokat. A kormány várhatóan dönt egy záhonyi beruházásról is. A magyar-ukrán határon "Európa kapuja" épülne meg: bővítenék a vasutat, ipari, logisztikai létesítményeket emelnének, támogatásra számíthatnak a szakképzésben részt vevők és a térség vállalkozói is.

A kormány várhatóan szintén dönt a budapesti Uzsoki Kórház teljes rekonstrukciójáról és technikai fejlesztéséről. A hátrányos kistérségek felzárkóztatását célzó program alapján pedig az Ormánság rossz állapotban lévő közúthálózatának fejlesztéséről határoz a kabinet - írja a lap. Júliusban 258 kiemelt fejlesztést hagyott jóvá a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában