Ország-világ

2007.11.22. 15:22

A katolikus egyház a bejegyzett élettársi kapcsolat ellen

Veszélyes támadás a család ellen a "a bejegyzett élettársi kapcsolatról" szóló törvényjavaslat. A család egy férfi és egy nő életközössége - olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet csütörtökön juttatott el a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodája a Független Hírügynökséghez.

A kormány november 16-án nyújtotta be az Országgyűlésnek az úgynevezett bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvénytervezetét. Ez az intézmény nem tesz különbséget a különböző és az azonos nemű párok között, és a házassághoz hasonlatos jogokkal ruházná fel az bejegyzetten együtt élőket.

A Katolikus Egyház tanítása szerint a törvényjavaslat veszélyes támadást jelent a társadalom alapvető intézménye, a család ellen. Nem csak a katolikus egyház, és nem csak a természeti törvény, de a magyar alkotmány is azt vallja, hogy a család egy férfi és egy nő kizárólagos, a társadalom számára is hasznos életközössége, melynek célja a házastársak java és az élet továbbadása, folytatódik a nyilatkozat.

Minden olyan kísérlet, amely a házasságon kívüli párkapcsolatokat, beleértve az egyneműek együttélését, a házasság intézményéhez kívánja közelíteni jogi eszközökkel, gyengíti a társadalom életerejét. A politikusoknak szem előtt kell tartaniuk a társadalom védelmét, és olyan jogszabályok létrehozásán kell fáradozniuk, melyek erősítik a család intézményét és bátorítják a fiatalokat a felelősségteljes családalapításra és gyermekvállalásra - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csütörtökön közzétett nyilatkozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában