Ország-világ

2007.11.30. 09:29

Bicskával támadt tízéves diáktársára az egyeki kisfiú

Bicskával támadt kisiskolás társára egy tízéves fiú a Hajdú-Bihar megyei Egyeken. A negyedikes diák az utolsó pillanatban ugrott el a 10 centis penge elől.

A diák szerdán egy korábbi verekedés miatt az általános iskolában akart elégtételt venni társán, és csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia.

A bicskát két tanár vette el a diáktól. Az iskola igazgatója vizsgálatot rendelt el, majd feljelentést tett a rendőrségen. Magyari Kálmán azt mondta: "A szurkálással gyanúsított tanuló igen vaskos aktával rendelkezik. Iskolakerülő életmódot folytat, nagyon sokat hiányzik. Előfordul az, hogy napokig nem látjuk!"

A fiú kora miatt nem büntethető, a helyi gyermekjóléti szolgálat ezért ideiglenesen, 30 napra javasolja a gyermek intézeti elhelyezését.

A Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója szerint a fiú ön- és közveszélyes. Gém Zsuzsa Andrea szerint a fiú korábban nem volt agresszív, de azt tudták, hogy nem szeret iskolába járni. Kántor Péter rendőr alezredes tapasztalata szerint a hasonló esetek - gyerekek iskolai zsarolása, fenyegetés, verekedés- mintegy 80 százaléka rejtve marad. Tapasztalataik alapján ugyanis sok tantestület az iskola belügyének tekinti azokat, és a konfliktusokat megpróbálják lehetőleg kapun belül megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában