Ország-világ

2008.01.03. 15:50

A hajléktalanokra is figyel a debreceni rendőrség

A hajléktalanokért való összefogásra hív fel csütörtöki közleményében a Debreceni Rendőrkapitányság. Sóvágó Sándor városi rendőrkapitány szerint különösen fontos, hogy a hidegben mindenki figyeljen az utcán élőkre.

A rendőrség azt kéri, hogy aki az utcán fekvő embert lát, értesítse a rendőrséget a 112-es vagy 104-es számokon.

A debreceni rendőrség arra kéri a város lakóit, hogy a hidegben ne zavarják ki a házakból az éjszakára behúzódó embereket, hanem értesítsék a rendőröket, akik biztonságos szálláshelyre viszik őket. Debrecenben 3 nappali melegedő, 2 éjjeli menedékhely és egy átmeneti szállás áll a hajléktalanok rendelkezésére.

Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a rendőr semmiképpen sem fogja az utcán fekvő embert ott hagyni a szabad ég alatt. Biztonságos helyre viszik vagy küldik őket, akár úgy is, hogy ittasság esetén a detoxikálóba vitetik a mentőkkel.

Ez azokra is vonatkozik, akik lépcsőházakban húzzák meg magukat. Arra természetesen nem lehet kényszeríteni senkit, hogy a szállón vagy a kórházban maradjon - tette hozzá Juhászné Kiss Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában