Ország-világ

2008.01.24. 15:22

Jövedéki termék lesz a vízipipadohány is

A jövedéki törvény változása értelmében 2008. február 1-től dohánygyártmánynak minősül minden olyan elszívásra alkalmas termék is, amely csak részben vagy akár egyáltalán nem tartalmaz dohányt, de egyébként megfelel a cigaretta vagy a fogyasztási dohányok definíciójának.

Ilyen termékek például a jellemzően távol-keleti országokból importált Bidi/Bidis nevű cigaretták vagy a közismertebb vízipipadohány – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

A módosítás következményeként az ilyen termékek csak adóraktárban állíthatók elő, vagy ha harmadik országból hozzák be azokat, akkor az csak import jövedéki engedéllyel, ha más tagállamból, akkor bejegyzett/nem bejegyzett kereskedői engedéllyel tehető meg, belföldi fogalmazásuk pedig jövedéki vagy megfelelő üzletkörre szóló működési engedéllyel lehetséges. E termékek továbbá jövedéki adó-kötelessé válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában