Ország-világ

2008.01.03. 13:15

Kármán Irén átvette a nyomozást megszüntető határozatot

Átvette a nyomozást megszüntető határozatot szerdán este Kármán Irén, akit állítása szerint tavaly júniusban raboltak el és vertek meg Budapesten. A Nemzeti Nyomozó Iroda még karácsony előtt postázta a határozatot, de csak most kapta meg az újságíró.

A szakvélemény, amit a megszüntető határozat is idéz, kilenc rendbeli sérülést állapít meg - mondta el Kármán Irén a Független Hírügynökségnek. A bordája környékén és a combjain különböző méretű zúzódások voltak, illetve három deci vér volt a hasában, ami belső sérülésből származott. Ez utóbbi a szakvélemény szerint okozhatta volna a halálát is. A belső vérzés 24 órán belül, a külső zúzódások akár 48 órán belül is keletkezhettek a szakértő szerint. Kármán Irénnek azonban tanúi vannak arra, hogy előző nap még sértetlenül strandolt.

A rendőrség tanúiról Kármán Irén annyit mondott: még a Duna partján, a mentőben fekve a rendőrök megmutatták két hajléktalannak, akik azt állították, hogy láttak egy hozzá hasonló nőt járkálni a közelben. A hajléktalanoknak azután a rendőrségen képről kellett újra felismerni őt.

A megszűntető határozatban szerepel, hogy a kezén lévő kötél csomóit a szakértő szerint kis hozzáértéssel maga is megcsinálhatta. Kármán Irén szerint abszurd, hogy három deci vérrel a hasában, több zúzódással a testén profi csomót köt, sétálgat, majd a Duna-parton megtaláltatja magát. Az ügyvédjével még nem egyeztetett a további lépésekről, de vélhetően panasszal fog élni a bűncselekmény hiányában való megszüntetés ellen.

Az újságíró szerint a rendőrök egyáltalán nem kerestek összefüggést az olajügyekben folytatott munkája és a megverése között, pedig lefoglalták a számítógépét is, amin rendőr-bűnözők nevét tárolta.

Kármán Irént állítása szerint június 22-én rabolták el Pesterzsébetről, majd megkötözték, megverték és a Duna-parton kidobták a kocsiból. Az újságírónő az olajügyekben folytatott újságírói tevékenységével hozta összefüggésbe a történteket. A rendőrség szerint az események nem úgy és nem akkor történtek meg, ahogyan azt Kármán Irén állítja. A Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben a verés miatt indult nyomozást bizonyítékok hiányában szüntette meg. Az elrablás - a személyi szabadság megsértése - pedig meg sem történt a nyomozók szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában