Ország-világ

2008.01.22. 15:37

Tarlós István: április 6. környékén lehet a népszavazás

Tarlós István szerint várhatóan április 6-a környéki időpontra fogja kiírni az államfő a Fidesz tandíj, vizit és kórházi napidíjjal kapcsolatos népszavazását.

A Fidesz népszavazási kampányfőnöke minderről kedden beszélt annak kapcsán, hogy az Alkotmánybíróság napirendjén szerepel a népszavazáshoz beérkezett kifogások tárgyalása.

A referendumról elrendeléséről szóló decemberi országgyűlési határozatok alkotmányosságát 7-en kérdőjelezték meg, várhatóan kedden dönt ezekről a taláros testület.

Ha az Alkotmánybíróság döntése szabad utat ad a referendumnak, a köztársasági elnök 15 napon belül kitűzi ki a népszavazás dátumát, amely az előírt határidők szerint május előtt lesz.

Tarlós István egyébként kedden aláírta az egészségbiztosítási törvény eltörléshez szükséges népszavazási aláíró ívet is. A referendumot még tavaly két magánszemély, Albert Zsolt és felesége kezdeményezte, kérdésüket jóváhagyta az Országos Választási Bizottság és decemberben az Alkotmánybíróság is. Az aláírás gyűjtéshez számos szakszervezet és civil szervezet csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában